CERN (Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi) Gezisi 24 Nisan - 1 Mayıs 2023

04.05.2023 534

Antalya Gazi Lisesi 6 Günlük İsviçre ve Fransa’yı kapsayan, CERN (Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi) gezisi düzendi.

Gazi Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Nilgün Arzuman Bülbül’ün organize ettiği geziye 39 öğrenci ve 6 öğretmen katıldı. Gezi kapsamında;
1. Gün; İsviçre’nin Zürih kenti ve Technorama Bilim Merkezi gezildi. Technorama Bilim Merkezi’nde değişik deney ve Workshop yapıldı.;;
2.Gün; Einstein Evi, Maison Cailler Çikolata Fabrikası, Lozan, Montrö ve Gruyers ziyaretleri yapıldı.

3.Gün; Cenevre Üniversitesinde Cern (Avrupa Nükleer araştırma Merkezi) ziyaret edilerek; fizik, kimya, biyoloji ve matematik dalında çeşitli bilimsel etkinliklere katılınıldı. Sonrasında ekip hızlı trenle Paris’e geçti

4.Gün; Tüm gün öğrenciler Disneyland Park ve Walt Disney Studius’ta eğlenceli bir gün geçirdi.

5. gün Panoramik Paris Şehir turu, opera, Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali Zafer Takı, Eiffel Kulesi, Trocadero, Alexandre 3. Köprüsü gezildi.

6.gün Sacre-Coeur Bazilikası, Ressamlar Tepesi ziyaret edildi.
           Öğrenciler Avrupa’nın bilim ve kültürel yapısını yakından görme, bizzat bilimsel faaliyetlere katılma imkânı elde etti. Gezi boyunca öğrenciler bolca eğlenip alışveriş imkânı da buldular.

04-05-202304-05-202304-05-202304-05-2023