Filiz NERSE ÇETİN - Müzik

1978 yılında Gaziantep’te dünyaya geldim. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Gaziantep’te tamamladım.1997 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünde lisans öğrenimime başladım. Prof. Dr. Bülent Birol ve Doç. Dr. Seval Köse’den Koro dersleri aldım.Üniversite yıllarında bölüm korosunda Alto ses olarak görev aldım.Şef Seval Köse yönetiminde 2001 yılı Haziran ayında Çek Cumhuriyetinin Olomoucky kentinde düzenlenen “Festa Musicale “ Uluslar Arası Polifonik Korolar Yarışmasına katılıp, 2. lik ödülüne layık görüldük.2001 yılının Temmuz ayında lisans öğrenimimi tamamladım.2001 yılı Eylül ayında Çanakkale’nin Yenice ilçesine Müzik Öğretmeni olarak atandım.Bu görevim sırasında bir dönem Çanakkale Polifonik Korolar Derneği’ne üye olarak Prof. Mustafa Apaydın yönetimde kurulan Çoksesli Koroda çalışmalara katıldım.

2004-2005 Eğitim Öğretim yılının başında Kastamonu Merkez Kuzeykent İlköğretim Okuluna atandım. Aynı zamanda Kastamonu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde Koro, Klasik Gitar ve Piyano derslerine girdim.2005-2006 Eğitim Öğretim yılında Kastamonu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Oda Korosunu kurdum. Koro aynı yıl Türkiye Polifonik Korolar Derneğinin düzenlediği “11. Türkiye Korolar Şenliği”ne katılmış ve “Repertuar zenginliği ve çeşitlilikte başarı ödülü” almıştır. Bir dönem Prof. Mustafa Yurdakul’dan Şan dersleri aldım.

2007-2008 Eğitim Öğretim yılının başında Antalya- Serik/ Cumalı İlköğretim Okuluna atandım. 2008 yılında Nicolay Mertzanov yönetimindeki “Akdeniz Çoksesli Korosu”na katıldım.

2008-2009 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminde Anadolu Liselerine öğretmen alımı sınavını kazanarak Muratpaşa/ Gazi Anadolu Lisesine atandım. 2010 yılı Ocak ayında Gazi Anadolu Lisesi Oda Korosunu kurdum. İlk konserini Haziran ayında veren koro 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında bir başka okula görevlendirilmem sebebi ile çalışmalarına ara vermiştir.

08.12.2010 tarihinde  Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarının açmış olduğu Çoksesli Koro sanatçısı  alımı sınavını kazandım ve çalışmalarıma Nicolay Mertzanov yönetimindeki  Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarında devam etmekteyim.

(242) 241 8090 (242) 247 4523 Eposta